Hotel Oosterschelde & Restaurant 't Veerhuis

Welkom bij Hotel Oosterschelde & Restaurant 't Veerhuis

1 2 3 4 5

Van wachthuisje tot hotel-restaurant

Van wachthuisje tot hotel-restaurant

Veer Anna Jacobapolder-Zijpe

Ons hotel-restaurant is gevestigd aan het 'Veerplein' in Anna Jacobapolder. Tot 1988 voer hier het veer Anna Jacobapolder - Zijpe. Een veer, dat in heel Nederland grote bekendheid had, en één van de verbindingen was van het 'vaste land' naar de Zeeuwse eilanden, waaronder Schouwen Duiveland. De huidige kok van het restaurant, Eric Moerland, liep hier als jongetje van zes, op al z'n vrije dagen in het rond. Hij waste, samen met wat vriendjes uit de buurt, de ramen van de auto's en vroeg daar een gulden per auto voor.  Het geld wat hij verdiende, maakte hij dikwijls op in het voormalige wachthuisje van het veerpont, dat toen al de naam 't Veerhuis had. Het was indertijd een soort wachtlokaal,  waar je een kop koffie kon drinken of iets makkelijks kon eten. 

Restaurant 't Veerhuis

Restaurant 't Veerhuis

Op 6 juli 1988  ging het veerpont uit de vaart. En dat leek het einde van het wachthuisje en deze unieke plek. Nadat het wachthuisje vier jaar leeg stond, kon de familie Moerland het pand kopen en kreeg de kans om er een restaurant van te maken. Na een grondige renovatie opende de familie Moerland Restaurant 't Veerhuis op 25 maart 1992. Het oude haventje kreeg na het wegvallen van de veerpont ook een nieuwe bestemming. Er worden nu hangcultuurmosselen gekweekt, en als het seizoen er naar is, staan die vanzelfsprekend op de kaart. Restaurant 't Veerhuis ontwikkelde zich, dankzij vele enthousiaste gasten uit de directe omgeving, maar ook verder weg uit West-Brabant en Zuid-Holland, tot  een visspecialiteitenrestaurant.

Hotel Oosterschelde

Hotel Oosterschelde

Overnachten?
Veel van de gasten, vroegen of ze ook niet eens konden overnachten. ‘Het ligt hier zo mooi aan het water, je kan hier zo eindeloos wandelen en fietsen en het is zo rustig en rijk aan natuur’, waren de veelgehoorde geluiden. Wat dat betreft is de familie Moerland hun gasten veel dank verschuldigd. Zij brachten hen op het idee, om het restaurant uit te breiden met een hotel. De ideeën werden eind 2005 in ene keer concreet, toen bleek dat ze in de beleidsplannen van zowel de Gemeente Tholen als de Provincie Zeeland pasten.

En zo ontstond Hotel Oosterschelde, dat op 1 augustus 2007 haar deuren opent. Een warm en sfeervol hotel, met twaalf kamers, waarvan er vijf op de begane grond gevestigd zijn, en zeven op de eerste verdieping.  Het hotel is op vier sterren niveau ingericht, wat de het nodige comfort waarborgt. Het biedt uitstekende mogelijkheden voor liefhebbers van natuurschoon, rust, en recratieve activiteiten als wandelen en fietsen. Maar ook de zakelijke gast zal zich er door de gehele entourage prima thuis voelen.

© 2007 V.o.f. Restaurant 't Veerhuis. Alle rechten voorbehouden.